Aktuell information till medverkande ensembler 2023

Aktuell information till medverkande ensembler 2023

Här finns information som enbart riktar sig till de ensembler som medverkar 2023.

Sidan uppdateras fortlöpande, kontrollera därför regelbundet om något har ändrats! (senaste uppdatering har skett 2023-06-01)
Ensembler som medverkar i festivalen får dessutom information via mejl.

Intresseanmälan
Möjligheten att göra en preliminär intresseanmälan stängde vi den 1 juni. Den har nu ersatts av ett formulär för slutlig deltagaranmälan, se nedan.

Slutlig deltagaranmälan
Möjligheten att göra en slutlig deltagaranmälan öppnades 1 juni 2023. Deltagaranmälan kan kompletteras/korrigeras fram till den 14 augusti som är sista datum att anmäla sig.
Formuläret för slutlig deltagaranmälan hittar du HÄR.

Blåsorkestertävlingar 2023
Blåsorkestertävlingarna äger rum i Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress, lördagen den 16 september kl 09.00-15.00. Om tävlingarna lockar många deltagande orkestrar kan ytterligare en lokal bli aktuell. Syftet med tävlingarna är att inspirera och stärka orkestrarnas och de enskilda musikernas identitet och självförtroende.
Tävlingarna genomförs i tre klasser: Division 1 (SM-klass), Division 2 och Öppen klass. Den svenska orkester som placerar sig högst i Division 1 kommer att koras till Svensk mästare 2023 och får representera Sverige vid Europamästerskapen i Oslo i maj 2024.
Tävlingsregler, länkar till inköp av noter och till inspelningar av de obligatoriska tävlingsstyckena hittar du HÄR.

Workshops och seminarier
Under Blåsmusikfestivalen planeras på söndag förmiddag bl.a. ett möte med en finsk tonsättare och ett sit-in med Östgöta Blåsarsymfoniker.
En sammanställning av de workshops och seminarier som erbjuds kommer att publiceras senare HÄR.

Boendealternativ
Svensk Blåsmusikfestival har förhandlat fram priser hos ett antal hotell, vandrarhem och stugbyar i Linköping under festivaldagarna. Varje ensemble ansvarar själv för att boka sitt boende. Alternativet boende i skolsal bokar du med ensemblens slutliga deltagaranmälan – observera att varje orkester som övernattar i skolsal också måste ha med någon vuxen i skolsalen.
En sammanställning av alla tillgängliga hotell, vandrarhem och stugbyar i Linköping under festivaldagarna hittar du HÄR.

Ekonomi
Ta reda på om din kommun eller region kan ge bidrag till ensemblens medverkan vid Svensk Blåsmusikfestival.
Ensembler som är medlemmar i någon riksorganisation (SOF, RUM, SVUB, SMM, PBB) kan också vända sig till denna, centralt eller regionalt, för att ta reda på om organisationen har möjlighet att ge bidrag till ensemblens medverkan vid Svensk Blåsmusikfestival.
Ensembler som är anslutna till vår samverkanspartner KULTURENS Bildningsförbund kan vända sig till KULTURENS för information om vilket stöd det går att få från studieförbundet.

Deltagaravgift
En deltagaravgift tas ut för varje deltagande musikant, ledare och övrig medföljande. Deltagaravgiften för 2023 är oförändrad 70:-/person. Deltagande har tillgång till kraftigt rabatt till de konserter som inte har fri entré. Alla deltagare får även ett festivalarmband som ger fri entré till vissa konserter.

Måltider
Deltagande ensembler erbjuds möjlighet till gemensamma måltider i Blåsmusikfestivalens regi: lunch lördag och söndag samt middag i samband med lördagens deltagarfest. Beställning av måltider görs i samband med ensemblens slutliga deltagaranmälan, och kan kompletteras fram till en vecka innan festivalen.

Polistillstånd
Festivalen ansvarar för de tillstånd som krävs för att kunna genomföra parader och konserter på gator och torg.

Rapportering
Till STIM: festivalen lämnar rapport enbart för de konserter vi själva producerar. Alla övriga framträdanden ska rapporteras av respektive deltagande ensemble.
Till KULTURENS: festivalen föranmäler och rapporterar samtliga aktiviteter under festivaldagarna som kulturprogram. Deltagande ensembler kan föranmäla och rapportera sina egna aktiviteter som studiecirkel eller ’annan bildningsverksamhet’, men inte som kulturprogram.

Informationsmaterial
Vi har tagit fram ett antal varianter av affischer, annonser och en temabild för blåsmusikfestivalen 2023, och det kan komma fler längre fram.
Det är tillåtet att ladda ner dessa filer och fritt använda dem i trycksaker, digitala media eller att skriva ut dem för att sprida information om Svensk Blåsmusikfestival i Linköping 2023.
Annonser, affischer, flyers och temabilder för nedladdning kommer du att hitta HÄR.

Kontakt
Du kan kontakta festivalen på följande sätt:

  1. mobil 070-6651305 (Lennart Johansson)
  2. genom kontaktformuläret nedan:

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *