Festivalen 2021

VÄLKOMMEN TILL SVENSK BLÅSMUSIKFESTIVAL 2021!

Vi hälsar alla, från när och fjärran, välkomna till Svensk Blåsmusikfestival i Linköping 17-19 september 2021, en festival som vi hoppas kommer att bli rekordstor med ännu fler medverkande ensembler och musikanter än rekordåret 2019 då hela 39 ensembler med över 1100 musikanter deltog!

Under blåsmusikfestivalens tre dagar får ni tillfälle att möta många olika former av blåsensembler med såväl professionella musiker som fritidsmusiker och ungdomar: Symfoniska blåsorkestrar, marsch- och showband, brassband, ungdomsorkestrar, militärmusikkårer, storband, kvintetter, oktetter och andra kammarensembler.
2021 deltar för första gången i Linköping en utländsk professionell orkester, State Wind Orchestra Trimitas från Litauen, med både en egen konsert i Crusellhallen och medverkan vid Linköping Tattoo.

Orkestrar/ensembler som är intresserade av att delta i Svensk Blåsmusikfestival i Linköping 2021 kan göra en intresseanmälan redan nu!
Vi tar gärna emot er intresseanmälan så tidigt som möjligt, det underlättar vår planering av festivalen. Intresseanmälan kan göras från och med nu och fram till den 30/4 2021.
Orkesterns/ensemblens intresseanmälan gör du HÄR.

Om du scrollar till undersidorna så hittar du mer information om festivalprogrammet 2021, medverkande ensembler och en del informationsmaterial som du kan ladda hem. Det finns också undersidor som riktar sig specifikt till medverkande eller besökare.