Aktuell information till medverkande ensembler 2024

Aktuell information till medverkande ensembler 2024

Här finns information som enbart riktar sig till de ensembler som medverkar 2024.

Sidan uppdateras fortlöpande, kontrollera därför gärna om något har ändrats sen senast! (senaste uppdatering har skett 2024-06-11)
Ensembler som medverkar i festivalen får dessutom information via mejl

Intresseanmälan
Möjligheten att göra en intresseanmälan för deltagande är nu stängd. Därefter gör man en slutlig anmälan, senast den 14 augusti.

Slutlig deltagaranmälan
Man kan göra en slutlig anmälan även om man inte har gjort en intresseanmälan. En anmälan före sommaren underlättar vår planering, men sista dag är den 14 augusti. Det går att göra korrigeringar och kompletteringar av anmälan fram till den 14 augusti. De uppgifter som vi har fått den 14 augusti kommer att ligga till grund för kommande fakturering av deltagaravgifter, konsertbiljetter, måltider och boende i skolsal. Efter den 14 augusti kan anmälan och tilläggsbeställningar göras, men bara per mail.

Blåsorkestertävlingar 2024
Blåsorkestertävlingarna Division 1 & 2 äger rum i Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress, lördagen den 20 september kl 09.00-15.00. Tävlingarna i Öppen klass. sker i Equmeniakyrkan under samma tid. Syftet med tävlingarna är att inspirera och stärka orkestrarnas och de enskilda musikernas identitet och självförtroende.
Tävlingarna genomförs i tre klasser: Division 1 (SM-klass), Division 2 och Öppen klass. Den svenska orkester som placerar sig högst i Division 1 kommer att koras till Svensk mästare 2024. Domare i Division 1 & 2 är Lennart Blak Bager Jensen, chef för de danska hemvärnsorkestrarna, och Håkan Johansson, mångårig SM-vinnare och fagottist. Domare i öppen klass är musikchefen i Norges Musikkorpsforbund, Rune Hannisdal, dirigent och trombonist.
Tävlingsregler, länkar till inköp av noter och till inspelningar av de obligatoriska tävlingsstyckena hittar du HÄR.

Årets tonsättare
Blåsmusikfestivalen 2024 har i år den Färöiske tonsättaren Atli K. Peterson som Årets tonsättare. Det betyder att hans musik kommer att spelas av många orkestrar under festivalen. Under söndag förmiddag kommer Atli att presentera sin musik och berätta om sitt skapande, tillsammans med en orkester. Seminariet är öppet för alla intresserade och kommer även att sändas på Internet.


Workshops och seminarier
Under Blåsmusikfestivalen planeras på söndag förmiddag bl.a. instrumentvisa work-shops och sit-in med Östgöta Blåsarsymfoniker.

Boendealternativ
Svensk Blåsmusikfestival har förhandlat fram priser hos ett antal hotell, vandrarhem och stugbyar i Linköping under festivaldagarna. Varje ensemble ansvarar själv för att boka sitt boende. Alternativet boende i skolsal kommer vi att återkomma om.
En sammanställning av alla tillgängliga hotell, vandrarhem och stugbyar i Linköping under festivaldagarna hittar du HÄR.

Ekonomi
Ta reda på om din kommun eller region kan ge bidrag till ensemblens medverkan vid Svensk Blåsmusikfestival.
Ensembler som är medlemmar i någon riksorganisation (SOF, RUM, SVUB, SMM, PBB) kan också vända sig till denna, centralt eller regionalt, för att ta reda på om organisationen har möjlighet att ge bidrag till ensemblens medverkan vid Svensk Blåsmusikfestival.

Deltagaravgift
En deltagaravgift tas ut för varje deltagande musikant, ledare och övrig medföljande. Deltagaravgiften för 2024 är oförändrad 70:-/person. Deltagande har tillgång till kraftigt rabatt till de konserter som inte har fri entré.

Konsertbiljetter
Den som betalat deltagaravgift till festivalen har möjlighet att boka biljetter till festivalens avgiftsbelagda konserter för 50 kr per styck, ordinarie pris är 250-375 kr. Det gäller fredagskvällens invigningskonsert med Östgöta Blåsarsymfoniker, lördagens Galakonsert med Finländska Polisens Musikkår och söndagens festivalfinal med Tattoo på SAAB Arena. Biljetterna bokas direkt för varje konsert via länkar som meddelas senare.

Måltider
Deltagande ensembler erbjuds möjlighet till gemensamma måltider i Blåsmusikfestivalens regi: lunch lördag på K&K och söndag på SAAB Arena, samt middag i samband med lördagens deltagarfest i Garden, K&K. Priset för en lunch är 120 kr och för deltagarfesten 200 kr. Beställning av måltider görs i samband med ensemblens slutliga deltagaranmälan.

Polistillstånd
Festivalen ansvarar för de tillstånd som krävs för att kunna genomföra parader och konserter på gator och torg.

Rapportering
Till STIM: festivalen lämnar rapport enbart för de konserter vi själva producerar. Alla övriga framträdanden ska rapporteras av respektive deltagande ensemble.

Informationsmaterial
Vi tar fram ett antal varianter av affischer, annonser och en temabild för blåsmusikfestivalen 2024, och det kan komma fler längre fram.
Det är tillåtet att ladda ner dessa filer och fritt använda dem i trycksaker, digitala media eller att skriva ut dem för att sprida information om Svensk Blåsmusikfestival i Linköping 2024.