Aktuell information inför 2021

Här finns information som enbart riktar sig till deltagande ensembler 2021.

Sidan uppdateras fortlöpande, kontrollera därför regelbundet om något har ändrats!
Ensembler som har anmält sig till festivalen kommer att få ett mejl när viktiga uppdateringar har skett av sidan.

Intresseanmälan
Ensembler som är intresserade av att delta i Svensk Blåsmusikfestival 2021 kan redan nu och fram till den 30 april 2021 göra en preliminär intresseanmälan på vårt formulär för intresseanmälan HÄR.
I maj 2021 är det dags att göra ensemblens slutliga deltagaranmälan, se nedan.

Slutlig deltagaranmälan
I maj 2021 kommer vi att publicera ett formulär för ensemblens slutliga deltagaranmälan, och då kommer det att finnas mer detaljerade uppgifter att fylla i.

Blåsorkestertävlingar 2021
SM för blåsorkestrar kommer att äga rum i Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress, lördagen den 18 september kl 09-15. Syftet med tävlingarna är att inspirera och stärka orkestrarnas och de enskilda musikernas identitet och självförtroende.
Tävlingarna genomförs i tre olika klasser: Division 1 (SM-klass), Division 2, och Öppen klass. Vinnare i Division 1 (SM-klass) koras till Svenska mästare 2021.
Tävlingsregler, länkar till inköp av noter och till inspelningar av de obligatoriska tävlingsstyckena hittar du här.

Boendealternativ
Svensk Blåsmusikfestival kommer att förhandla fram rabatter hos ett antal hotell, vandrarhem och stugbyar i Linköping under festivaldagarna. Varje orkester ansvarar själv för att boka sitt boende. Vi hoppas också kunna erbjuda alternativet boende i skolsalar, men för närvarande är det osäkert om det kommer att vara möjligt beroende på kommunens restriktioner under och efter coronapandemin.
En sammanställning av alla tillgängliga hotell, vandrarhem och stugbyar i Linköping under festivaldagarna kommer senare att publiceras här.

Ekonomi
Ta reda på om din kommun eller region kan ge bidrag till ensemblens medverkan vid Svensk Blåsmusikfestival.
Ensembler som är medlemmar i någon riksorganisation kan också vända sig till denna, centralt eller regionalt, för att ta reda på om de har möjlighet att ge bidrag till ensemblens medverkan vid Svensk Blåsmusikfestival.
Ensembler som är anslutna till vår samverkanspartner KULTURENS Bildningsförbund kan ansöka om bidrag via KULTURENS.

Deltagaravgift
En deltagaravgift tas ut för varje deltagande musikant, ledare och övrig medföljande. Deltagaravgiften för 2021 är fastställd till SEK 90:-/person.

Måltider
Vi planerar för att erbjuda deltagande ensembler möjlighet till gemensamma måltider i Blåsmusikfestivalens regi: lunch lördag och söndag samt middag i samband med lördagens deltagarfest. Beställning av måltider gör ni i samband med ensemblens slutliga anmälan.

Rapportering
Till STIM:   festivalen lämnar rapport enbart för de konserter vi själva producerar. Alla övriga framträdanden ska rapporteras av respektive deltagande ensemble.

Informationsmaterial
Vi kommer successivt att ta fram ett antal varianter av affischer, annonser och temabild för blåsmusikfestivalen 2021.
Det är tillåtet att ladda ner dessa filer och fritt använda dem i trycksaker, digitala media eller att skriva ut dem för att sprida information om Svensk Blåsmusikfestival i Linköping 2021.
Annonser och temabilder för nedladdning hittar du här.

Kontakt
Du kan kontakta festivalen på följande sätt:

  1. mobil 070-6651305 (Lennart Johansson)
  2. genom kontaktformuläret nedan:

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *