Aktuell deltagarinformation inför 2021

Aktuell deltagarinformation inför 2021

Här finns information som enbart riktar sig till deltagande ensembler 2021.

Sidan uppdateras fortlöpande, kontrollera därför regelbundet om något har ändrats! (senaste uppdatering har skett 16 juni)
Ensembler som har anmält sig till festivalen kommer att få ett mejl när viktiga uppdateringar har skett av sidan.

Intresseanmälan
Den preliminära intresseanmälan är nu stängd och har ersatts av en slutlig deltagaranmälan, se nedan. Observera att även de ensembler som tidigare har gjort en preliminär intresseanmälan behöver fylla i den slutliga deltagaranmälan!

Slutlig deltagaranmälan
Ett formulär för ensemblens slutliga deltagaranmälan hittar du HÄR. Det innehåller ett antal alternativ att välja på för den egna ensemblens medverkan, för bokning av boende på skola och beställning av måltider och konsertbiljetter.
Notera att de som önskar delta i festivalens workshops dessutom behöver fylla i en individuell deltagaranmälan som du hittar HÄR.

Blåsorkestertävlingar 2021
Blåsorkestertävlingar kommer att äga rum i Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress, lördagen den 18 september kl 09-15. Syftet med tävlingarna är att inspirera och stärka orkestrarnas och de enskilda musikernas identitet och självförtroende.
Med anledning av rådande omständigheter då många orkestrar har haft svårt att förbereda sig inför tävlingarna så genomförs inte Division 1 (SM-klass) eller Division 2 detta år, utan bara Öppen klass. Det kommer alltså inte att koras någon Svensk mästare 2021.
Tävlingsregler, länkar till inköp av noter och till inspelningar av de planerade obligatoriska tävlingsstyckena hittar du HÄR.

Workshops och seminarier
Under Blåsmusikfestivalen genomförs ett antal workshops och seminarier. Arrangörer av dessa är bl.a. Kungl. Musikaliska Akademien och Nätverket för professionell blåsmusik, Östgötamusiken, Musikhögskolan Ingesund och Sveriges Orkesterförbund/BAM. I samband med ensemblens slutliga anmälan kan ni ange antal medlemmar som förväntas delta i respektive workshop, men sedan måste varje enskild medlem också göra en individuell anmälan. Musiker som inte tillhör någon ensemble som medverkar vid festivalen kan också göra en individuell anmälan, och får då enskilt betala deltagaravgiften 90:-.
En sammanställning av de workshops och seminarier som erbjuds hittar du HÄR .
Formulär för individuell anmälan hittar du HÄR .

Boendealternativ
Svensk Blåsmusikfestival har förhandlat fram rabatter hos ett antal hotell, vandrarhem och stugbyar i Linköping under festivaldagarna. Varje ensemble ansvarar själv för att boka sitt boende. Alternativet boende i skolsal bokar du med ensemblens slutliga deltagaranmälan.
En sammanställning av alla tillgängliga hotell, vandrarhem och stugbyar i Linköping under festivaldagarna hittar du HÄR .

Ekonomi
Ta reda på om din kommun eller region kan ge bidrag till ensemblens medverkan vid Svensk Blåsmusikfestival.
Ensembler som är medlemmar i någon riksorganisation kan också vända sig till denna, centralt eller regionalt, för att ta reda på om de har möjlighet att ge bidrag till ensemblens medverkan vid Svensk Blåsmusikfestival.
Ensembler som är anslutna till vår samverkanspartner KULTURENS Bildningsförbund kan ansöka om bidrag via KULTURENS.

Deltagaravgift
En deltagaravgift tas ut för varje deltagande musikant, ledare och övrig medföljande. Deltagaravgiften för 2021 är fastställd till SEK 90:-/person.

Måltider
Vi kommer att erbjuda deltagande ensembler möjlighet till gemensamma måltider i Blåsmusikfestivalens regi: lunch lördag och söndag (100:-/person) samt middag i samband med lördagens deltagarfest (180:-/person). Beställning av måltider gör ni i samband med ensemblens slutliga deltagaranmälan.

Rapportering
Till STIM:   festivalen lämnar rapport enbart för de konserter vi själva producerar. Alla övriga framträdanden ska rapporteras av respektive deltagande ensemble.

Informationsmaterial
Vi kommer successivt att ta fram ett antal varianter av affischer, annonser och temabild för blåsmusikfestivalen 2021.
Det är tillåtet att ladda ner dessa filer och fritt använda dem i trycksaker, digitala media eller att skriva ut dem för att sprida information om Svensk Blåsmusikfestival i Linköping 2021.
Annonser, affischer, flyers och temabilder för nedladdning hittar du här.

Kontakt
Du kan kontakta festivalen på följande sätt:

  1. mobil 070-6651305 (Lennart Johansson)
  2. genom kontaktformuläret nedan:

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *