Storbandskonserter 2023

Frimurarehotellet i Linköping har historiskt erbjudit mycket storbandsmusik, och vi återuppväcker den traditionen genom att förlägga storbandskonserterna på lördag eftermiddag till Scandic Frimurarehotellets nya ballroom Vintergatan, på plan 4 (ta hissen).

Storband är en gren av blåsmusiken som man kanske inte spontant förknippar med blåsmusik, men två av ensemblerna i Nätverket för professionell Blåsmusik i Sverige är just storband: Bohuslän Big Band och Norrbotten Big Band.

2019 introducerade vi storbanden vid Svensk Blåsmusikfestival, och vi är glada att vi även i år kan presentera konserter med tre storband:

15.00-15.45 Mjölby Storband
16.00-16.45 Linköpings Storband
17.00-17.45 Lusen Big Band

Biljetter:
Biljett (150:-) köper du hos Biljettkiosken HÄR.
Ev. kvarvarande biljetter säljs på plats, kontant eller med Swish.


Mjölby Storband som inleder konserten startades 1966 och har sedan dess gjort många framträdanden under åren, både i Sverige och utlandet och har framträtt i såväl radio som på TV.

Mjölby Storband har en traditionell storbandssättning med en saxofonsektion, en trumpetsektion och en trombonsektion samt ett komp, dvs en slagverkare, en basist, en gitarrist och en keyboardist.
Sedan 2015 är Glenn Fransson orkesterns musikaliska ledare.


Linköpings Storband bildades 1975 och har en typisk storbandsättning med saxofoner, trumpeter, tromboner, komp samt sång.
Under åren har man arrangerat ett antal större konserter med kända gästsolister som Cyndee Peters, Svante Thuresson, Ulf Wakenius, Ulf Johansson, Staffan Mårtensson, Jörgen Stenberg, Hans Fromholtz m.fl. 


Lusen Big Band är Linköpings universitets egna storband. Här spelar allt från studenter till doktorer, från folk som borde studera på LiU till alumner som studerade för länge, länge sedan. Universitetet är en gemensam nämnare för våra medlemmar, men den starkaste är ändå musiken. Vi brinner för musiken, eggas av blotta tanken, och har gjort det från första början. Orkestern bildades år 1985 och har sedan dess haft många intressanta konserter värda att nämna: däribland med Janne Schaffer, en med Peter Asplund och en tillsammans med folkrockbandet Hoven Droven.

Vår sättning består av fullständigt komp, en saxsektion, en trumpetsektion, en trombonsektion och en eminent sångerska vid namn Emma Grönlund. Det är 4–5 personer i varje sektion och vid konsert mobiliserar vi oss och tar med allt vi äger och har.