Storbandskonserter 2022

Frimurarehotellet i Linköping har historiskt erbjudit mycket storbandsmusik, och vi återuppväcker den traditionen genom att förlägga storbandskonserterna på lördag eftermiddag till Scandic Frimurarehotellets nya ballroom, Vintergatan.

Storband är en gren av blåsmusiken som man kanske inte spontant förknippar med blåsmusik, men två av ensemblerna i Nätverket för professionell Blåsmusik i Sverige är just storband: Bohuslän Big Band och Norrbotten Big Band.

2019 introducerade vi storbanden vid Svensk Blåsmusikfestival, och vi är glada att vi i år kan presentera konserter med hela fyra storband:

15.00-15.45 Lusen Big Band
16.00-16.45 Nacka Big Band
PAUS – Scandic Frimurarehotellet erbjuder kvällens buffé i restaurangen
18.00-18.45 Linköpings Storband
19.00-19.45 Mjölby Storband

Biljetter:
Du kan välja att köpa biljett till antingen första eller andra avdelningen (100:-/avdelning), eller till båda avdelningarna (150:- för båda).
Biljett köper du hos Biljettkiosken HÄR
Kvarvarande biljetter säljs på plats genom Swish eller kontant.

I pausen erbjuder Scandic Frimurarehotellet kvällens buffé i restaurangen mellan 16:45 och 18:00:
189 kr/pers inkl. sallad, smör & bröd och kaffe
Lusen Big Band är Linköpings universitets egna storband. Här spelar allt från studenter till doktorer, från folk som borde studera på LiU till alumner som studerade för länge, länge sedan. Universitetet är en gemensam nämnare för våra medlemmar, men den starkaste är ändå musiken. Vi brinner för musiken, eggas av blotta tanken, och har gjort det från första början. Orkestern bildades år 1985 och har sedan dess haft många intressanta konserter värda att nämna: däribland med Janne Schaffer, en med Peter Asplund och en tillsammans med folkrockbandet Hoven Droven.

Vår sättning består av fullständigt komp, en saxsektion, en trumpetsektion, en trombonsektion och en eminent sångerska vid namn Emma Grönlund. Det är 4–5 personer i varje sektion och vid konsert mobiliserar vi oss och tar med allt vi äger och har.


Nacka Big Band är sedan länge en aktiv del av Stockholms storbandsscen. Den nuvarande uppsättningen har spelat ihop sedan 2015 och består av musiklärare och
rutinerade amatörer. Sättningen är av sedvanlig modell med fulla sax-, trumpet- och
trombonsektioner plus ett gediget komp. Dessutom har orkestern en eminent sångerska
i form av Anki Modin-Strömgren och den lika eminente sångaren Leif Olsen. Repertoaren är av klassiskt, lättlyssnat storbandssnitt med många svängiga inslag av storheter som Glenn Miller, Count Basie, Ella Fitzgerald och inte minst Frank Sinatra.

För mer info och smakprov: www.facebook.com/nackabigband


Linköpings Storband som inleder konserten bildades 1975 och har en typisk storbandsättning med saxofoner, trumpeter, tromboner, komp samt sång.
Under åren har man arrangerat ett antal större konserter med kända gästsolister som Cyndee Peters, Svante Thuresson, Ulf Wakenius, Ulf Johansson, Staffan Mårtensson, Jörgen Stenberg, Hans Fromholtz m.fl. 


Mjölby Storband startades 1966 och har sedan dess gjort många framträdanden under åren, både i Sverige och utlandet och har framträtt i såväl radio som på TV.

Mjölby Storband har en traditionell storbandssättning med en en saxofonsektion, en trumpetsektion och en trombonsektion samt ett komp, dvs en slagverkare, en basist, en gitarrist och en keyboardist.
Sedan 2015 är Glenn Fransson orkesterns musikaliska ledare.