På perrongen

Invigningskonsert med Östgöta Blåsarsymfoniker och Nils Landgren

Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress

Solist: Nils Landgren trombon/sång
Dirigent: Sofia Winiarski

Ur programmet:
Bart Picqueur: Kong Certo – uruppförande
Benjamin Staern: Rainbow
Same old story
One Day I’ll Fly Away
Att angöra en brygga
September Song
Big blue eyes.

Östgöta Blåsarsymfonikers konsertsäsong 2022/2023 är en musikalisk upptäcktsfärd i resans tecken. Första konserten i säsongens välfyllda konsertserie börjar som sig bör på perrongen. Precis som inför en resa så står vi där med förväntningar och kanske lite pirr i magen – vad kommer vi att få uppleva? På perrongen bjuder på ett skandinaviskt uruppförande av ett nytt verk skrivet för trombonisten och sångaren Nils Landgren. Denna avresa med nyskriven musik bäddas med sköna jazztoner. Under våren har tonsättaren Bart Picqueur fått uppdraget av Östgötamusiken och vd Peter Wilgotsson att arrangera om ett verk för blåsare skrivet av Picqueur och tidigare uruppfört i Tyskland. ’Rainbow’ är en svit som beskriver de sex färgerna i regnbågsflaggan, skriven av Benjamin Staern för Östgöta Blåsarsymfoniker.
Denna premiär och tillika säsongens första Crusellseriekonsert är, enligt tradition, avstampet för Svensk Blåsmusikfestival 2022 – som blivit självaste mötesplatsen för blåsmusik i Sverige!

Därtill kommer årets Crusellstipendium delas ut under denna välfyllda konsert.

Nils ”Nisse” Landgren är en svensk trombonist och sångare från de värmländska skogarna i Degerfors. Idag är han bosatt på Österlen. Han är en etablerad och folkkär trombonist som rör sig inom genren jazz, fusion jazz och funk. 1994 fick han sitt internationella genombrott på Jazz Baltica Festival i Salzau i Tyskland med funkbandet Funk Unit. Nils Landgren har spelat trombon på skivor med exempelvis Abba, The Crusaders, Wyclef Jean och Herbie Hancock.

Biljetter köper du HÄR

Nils Landgren
Östgöta Blåsarsymfoniker