Information till deltagande orkestrar 2020

En förutsättning för att kunna genomföra årets Blåsmusikfestival live är att vi senast den 16 augusti har fått besked om att det i september kommer att vara tillåtet med sammankomster med minst 500 personer.

Här publicerar vi information som enbart riktar sig till deltagande orkestrar.
Sidan uppdateras fortlöpande, kontrollera därför regelbundet om något har ändrats!
Orkestrar som har anmält sig till festivalen kommer att få ett mejl när viktiga uppdateringar har skett av sidan.

Intresseanmälan
Vi har tidigare tagit emot en preliminär intresseanmälan från orkestrar som planerade att delta i festivalen.
Denna intresseanmälan behöver nu ersättas av slutlig anmälan (se nedan).

Slutlig anmälan
Alla orkestrar som vill delta i festivalen behöver fylla i ett nytt formulär för slutlig anmälan. Den slutliga anmälan kan kompletteras/ ändras fram till den 15 augusti.
Formulär för slutlig anmälan kommer du inom kort att hitta här.

Boendealternativ
Svensk Blåsmusikfestival har förhandlat fram rabatter hos ett antal hotell och vandrarhem i Linköping under festivaldagarna. Varje orkester ansvarar själv för att boka sitt boende. Boende i skolsalar bokas i samband med orkesterns slutliga anmälan.
En sammanställning av alla tillgängliga skolor, vandrarhem och hotell i Linköping under festivaldagarna hittar du via länken nedan. OBS! Kolla upp vilka avbokningsregler som gäller innan ni gör er bokning!

Ekonomi
Ta reda på om din kommun eller region kan ge bidrag till orkesterns medverkan vid Svensk Blåsmusikfestival.
Orkestrar som är medlemmar i någon riksorganisation kan också vända sig till denna, centralt eller regionalt, för att ta reda på om de har möjlighet att få bidrag till orkesterns medverkan vid Svensk Blåsmusikfestival. 

Deltagaravgift
Med anledning av rådande omständigheter där många orkestrar har gått miste om konsertintäkter under våren och sommaren så kommer vi i år inte att ta ut någon deltagaravgift!

Konsertbiljetter
Till konserterna med Östgöta Blåsarsymfoniker och Livgardets Dragonmusikkår måste platser bokas i samband med orkesterns slutliga anmälan. Biljetter till dessa konserter kostar för medverkande i festivalen endast 40:- . Konsertbiljetterna hämtas vid festivalkansliet när orkestern anländer till Linköping.

Måltider
Detta år kan vi tyvärr inte erbjuda deltagande orkestrar någon möjlighet till lunch i Blåsmusikfestivalens regi. Vi hänvisar i stället till det stora utbudet av serveringar i Linköpings City.

Deltagarfest lördag kväll
För deltagande orkestrar planerar vi en deltagarfest med middag och underhållning av medverkande musikanter. Festdeltagande beräknas kosta c:a 180:-/person och förbeställs i samband med orkesterns slutliga anmälan. Festbiljetterna hämtas vid festivalkansliet när orkestern anländer till Linköping.

Deltagande i blåsorkestertävlingarna
Det är kostnadsfritt för alla orkestrar att delta i tävlingarna.
Orkestrar som deltar i tävlingarna ska skicka in partitur till sina egenvalda tävlingsstycken.  Anvisningar om hur det ska ske kommer att skickats ut till berörda orkestrar.

Deltagande i workshops
Det är kostnadsfritt för festivalmedverkande att delta i festivalens workshops. Anmälan av enskilda deltagare till workshops sker i samband med orkesterns slutliga anmälan. En sammanställning av de workshops som erbjuds kommer du att hitta här.

Rapportering
Till STIM:   festivalen lämnar rapport för konserterna med Östgöta Blåsarsymfoniker och Livgardets Dragonmusikkår. Alla övriga framträdanden ska rapporteras av respektive deltagande orkester.

Informationsmaterial
Vi har tagit fram ett antal varianter av affischer, annonser och temabild för årets blåsmusikfestival.
Det är tillåtet att ladda ner dessa filer och fritt använda dem i trycksaker, digitala media eller att skriva ut dem för att sprida information om Svensk Blåsmusikfestival i Linköping 2020.
Annonser och temabilder för nedladdning hittar du här.

Kontakt
Du kan kontakta festivalen på följande sätt:

  1. mobil 070-6651305 (Lennart Johansson)
  2. genom kontaktformuläret nedan: