Invigningskonsert – Crusellserien: I tangentens riktning

Torsdag den 12 september 2019 kl. 19:00,
Crusellhallen Linköping Konsert & Kongress

Östgöta Blåsarsymfoniker
Dirigent: Christoffer Nobin
Solist: Francisca Skoogh, piano

Ur programmet:
Dmitrij Sjostakovitj – Two pieces by D. Scarlatti
Mélanie Bonis – Suite Orientale
Anna-Lena Laurin – Circus
Robert Kurka – The Good Soldier Schweik Suite
Dmitrij Sjostakovitj – Pianokonsert nr 2

Biljettpriser:
Ordinarie 295:-
Pensionär eller medlem i vänföreningen 255:-
Studerande 170:-
Biljetter köper du här

Skolungdom (t.o.m. gymnasiet) går gratis i mån av plats. Biljett hämtas personligen i biljettkassan samma dag som konserten äger rum.


Francisca Skoogh
Prisbelönta Francisca Skoogh är en av våra främsta svenska pianister. Hon har studerat vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och därefter vid Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, där hon erhöll det prestigefyllda ’Premiere Prix’ både i kammarmusik och piano 1994. Skoogh är även vinnare av Solistpriset.

Christoffer Nobin är Östgöta Blåsarsymfonikers chefsdirigent och konstnärlige ledare. Christoffer Nobin har etablerat sig som en av Skandinaviens mest intressanta och efterfrågade dirigenter i sin generation och innehar en stor bredd och ett stort djup i sitt musicerande. Han samarbetar med alla stora svenska och danska  symfoniorkestrar och operahus och har även haft stora framgångar med orkestrar som London Symphony Orchestra och Deutsche Kammerphilharmonie Bremen. Christoffer har varit assisterande dirigent till Paavo Järvi, Louis Langrée och Pier Giorgio Morandi. Han har ett särskilt kunnande kring Mozarts operor, och hans bearbetning av La Clemenza di Tito – Mozarts sista opera – har använts på både Barbican Center i London och Wiener Staatsoper. Han är också en mycket omtyckt kompositör


Östgöta Blåsarsymfoniker
är Östergötlands stolta musikresurs med anor från 1500-talet. Som en av landets ledande professionella blåsorkestrar har orkestern genom generationer bevarat och utvecklat sitt arv, för att idag vara en viktig spelare som når alla. Barn, unga, familjer och äldre möter kontinuerligt Östgöta Blåsarsymfoniker tack vare att orkestern har en bred folklig förankring och på grund av att man ständigt jobbar med att hitta nya vägar.
Musikerna i Östgöta Blåsarsymfoniker har också i sina anställningar att dela sin arbetstid i någon av de tre fasta ensemblerna, Östgöta Brasskvintett, Crusellkvintetten och Östgötabandet.