Festkonsert – Marinens Musikkår och Star Wars

Lördagen den 14 september kl. 19:00,
Crusellhallen Linköping konsert & Kongress

Försvarsmusiken erbjuder varje år medverkan av någon av sina professionella musikkårer vid Svensk Blåsmusikfestival i Linköping. I år välkomnar vi Marinens Musikkår som på lördagen ger en konsert i Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress, med musik från havet och från Star Wars.
Före paus bjuder man på havsmusik, bl.a. Jerker Johanssons Tall Ships at Sea som uruppfördes den 29 augusti, men börjar också blicka uppåt mot rymden för att introducera det som komma skall efter paus – musik ur Star Wars av John Williams.

Ur programmet:
Julius Fuci­k:  Mississippi River
Jerker Johansson: Tall Ships at Sea
Gustav Holst:   Venus ur ”Planeterna”
John Williams:  Musik ur ”Star Wars”

Dirigent:  Alexander Hanson

Biljettpriser:
Vuxen 295:-
Pensionär 245:-
Barn/ungdom/studerande 125:-
Biljetter köper du här 


Marinens Musikkår som är stationerad i Karlskrona är en av Försvarsmaktens tre professionella musikkårer med 30 heltidsanställda musiker. Marinens Musikkår har anor sedan 1680-talet och har verkat i obruten linje sedan dess. Musikkåren har tidigare medverkat vid Svensk Blåsmusikfestival i Linköping 2016, då med en konsert i Domkyrkan.
Innan musikkåren reser tillbaka hem hinner man också med att bjuda på workshops för festivaldeltagarna.

Dirigent är Alexander Hanson, som även är en regelbunden gästdirigent med de flesta av de framstående orkestrarna i Norden. Från 2005 till 2012 arbetade han som chefdirigent och konstnärlig ledare för Göteborg Wind Orchestra. 2014-2017 anställdes han som konstnärlig ledare för Forsvarets musikkorps Nord-Norge som är lokaliserad i Harstad.

1 januari 2018 började Alexander Hanson som Musikdirektör för Marinens Musikkår i Karlskrona.