Utställning i Konsert & Kongress 2015

Logga Svensk BlåsmusikLördag 12 september kl 12.00-22.00 blir det en utställning i Galleri K, Konsert & Kongress av musikaffärer, instrumentmakare, musikutbildningsinstitutioner m.fl. Följande sju har anmält att de kommer:

 

Windcorp. Namnet Windcorp står för The Wind Instrument Corporation, eller Blåsinstrument-företaget. Verksamheten vänder sig till alla som utövar musik på blåsinstrument och de strävar efter att göra musicerandet ännu roligare och mer tillfredsställande för sina kunder. Eftersom de riktar sig till såväl nybörjare som yrkesmusiker i hela Norden har de ett stort utbud av instrument och tillbehör. I sina tre butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö finner du tusentals blåsinstrument. När du funderar på att köpa ett nytt instrument har du möjlighet att få provspela ett (eller flera) instrument hemma under några dagar innan du bestämmer dig. Detsamma gäller vid köp av munstycken. Oavsett var i landet du bor kan du få varor levererade till din dörr. Ring deras butiker så hjälper deras säljare dig att välja ut lämpliga alternativ. Läs mer om dem på deras hemsida: Windcorp

Wettern Musik. På deras hemsidan kan du titta och läsa om vilka produkter och tjänster de erbjuder: bra och prisvärda gitarrer från Spanien! Gitarrsträngar har de till akustisk nylon. akustisk stålsträngad och elgitarr. De säljer även nya och begagnade saxofoner, klarinetter och tvärflöjter. Köper även in instrument! Även instrumentverkstad. Läs mer om dem på deras hemsida: Wettern Musik

Wettern Musik Träblåsverkstad kan lördag 12/9 utan kostnad göra justeringar och mindre rep. på plats i Konsert & Kongress. Det kan var t.ex. justera glapp i mekanik, montera enstaka ny justerkork, felsöka och tätjustera klaffskinn, smörja upp och mekanikdelar, spänna fjädrar, ge kostnadsförslag på rep. och renoveringar.

Florhed.se. Välkomna att besöka Florhed.se på festivalen. Deras utställnings- och försäljningsvagn finns 12 september utanför entrén till Konsert & Kongress. Se bland annat premiärvisningen av ”Florhed Rough Rock”. Nya brassmodeller i svart nickel med försilvrade detaljer. De är ingen webbutik! De finns på riktigt! Mitt mellan Stockholm och Göteborg, på landet vid Väderstad, 3 km från E4:an. De öppnar för dig kväll och helg efter överenskommelse. Läs mer på hemsidan: www.florhed.se och Facebooksidan https://www.facebook.com/Florhed.se

Stockholms Musikpedagogiska Institut/SMI. SMI är på plats på lördagen för att berätta om fortbildning för och utbildning till musikpedagog och musiklärare!

Så här skriver de om sin skola:  Vi på SMI är stolta över att kunna erbjuda en unik utbildning som ger dig en gedigen och formell pedagogisk kompetens, med beredskap för undervisning i olika sammanhang, skolformer och uppdrag.

Som student vid SMI får du en pedagogisk, konstnärlig professionsutbildning av kompetenta och erfarna lärare. Du får undervisning som fördjupar och breddar din konstnärliga förmåga, både individuellt och i samspel med andra. Du får handledning i didaktik- och metodikkurser, i egen pedagogisk tjänstgöring samt genom anordnad verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Du lär dig att skriva och arrangera musik och att tillsammans med andra studenter planera och genomföra pedagogiska konstnärliga projekt. Du utbildas i ny teknik och får kännedom om aktuell forskning och nya pedagogiska rön som ger dig god beredskap inför din yrkesutövning. Efter examen har du färdigheter och förmågor att undervisa såväl individuellt som i grupp och ensemble, på olika stadier, för olika åldrar och i olika sammanhang. Du kan efter examen vid SMI komplettera den vid annat lärosäte och erhålla formell lärarbehörighet för ämnet musik i grundskola och gymnasium.

Läs mer om dem på deras hemsida: SMI

Musiklinjen vid Lunnevads Folkhögskola är på plats. Lunnevads folkhögskola startade 1868 och är en av landets allra äldsta folkhögskolor, det är också en av de största internatskolorna med plats för 100 elever i enkelrum. Skolan ligger på landet mellan Linköping och Mjölby, i en underbart vacker miljö. Skolan ägs och drivs av Region Östergötland.

Musiklinjen vid Lunnevads folkhögskola har sedan starten 1958 erbjudit en gedigen grund för högre musikstudier och ett aktivt musicerande. Musiklinjen har en lång och framgångsrik tradition av ensemblespel och instrumentalundervisning. Du som går på musiklinjen kan välja mellan en folkmusikinriktning, en jazzinriktning, och en klassisk inriktning. Linjen är tvåårig och har ca 60 elever.

Under kursens gång anordnas många konserter på och utanför skolan. Varje år genomförs olika projekt, turnéer och konsertbesök.

En inspelningsstudio och ett 30-tal välutrustade undervisnings- och övningsrum samt ett välfyllt musikbibliotek står till ditt förfogande. Vi har också ett stort antal instrument för utlåning.

Dina studier på Lunnevads folkhögskola sker på heltid och uppfyller Centrala Studiestödsnämndens krav för heltidsstudier.

Läs mer på skolans hemsida: Lunnevads Folkhögskola.

Östgötamusiken och Vänföreningen till Östgöta Blåsarsymfoniker. Östgötamusiken, länsmusiken i Östergötland, har 18 fast anställda musiker som delar sin tid mellan orkestern Östgöta Blåsarsymfoniker och de tre mindre ensemblerna Östgöta Brasskvintett, Crusellkvintetten och Östgötabandet – vilka varje år ger hundratals konserter runt om i hela länet. Östgöta Blåsarsymfonikers hemmascen är Crusellhallen i Konsert & Kongress Linköping. Chefsdirigent för Östgöta Blåsarsymfoniker är sedan augusti 2013 Cathrine Winnes.

Läs mer på Östgötamusikens hemsida: Östgötamusiken

Vänföreningens facebookgrupp är öppen inte bara för medlemmar i Vänföreningen till Östgöta Blåsarsymfoniker, men också för alla som varit på någon konsert eller på annat sätt är intresserade av Blåsarsymfonikerna. Den som vill bli medlem i Vänföreningen till Östgöta Blåsarsymfoniker kan ansöka om medlemskap på hemsidan, http://www.ostgotamusiken.se/?page_id=15

Läs mera på Vänföreningens Facebooksida: Vänföreningen