Tattoo med Arméns Musikkår och festivaldeltagarna 2015

Logga Svensk Blåsmusik

Biljetter kommer att släppas hos Ticnet onsdag 12 augusti, köp förköp här: Ticnet

Vuxen 120 kr, ungdomar 12-20 år: 60 kr, barn upp till 12 år: fri entré, anhörigbiljett med bokningskod: 80 kr. (Deltagande orkestrar har fått ett mail med bokningskoden). Genom Corren Mera finns erbjudandet ”Gå två betala för en”.

Tattooblad A4_150817_em

Tattoo är en uppvisning i paradform för musikkårer. Det svenska ordet förknippas med tapto, som egentligen är en signal att det är dags att gå hem och lägga sig. Inom det militära användes många signaler för att meddela sig. Detta är ju långt före radio, telefon och sms fanns. Vissa signaler var populärare än andra. T ex matsignalen. På slagfältet var det viktigt att kunna kommunicera och beordra förbandet till anfall eller reträtt med mera.

Tattoo är därmed oftast en kvällsföreställning när skymningen faller och det mest kända är kanske Royal Edinburgh Military Tattoo i Skottland.

Svensk Blåsmusikfestival är glada att kunna genomföra ett tattoo på Linköping Arena med festivaldeltagarna och Arméns Musikkår. Tattoot presenteras av Musikinspektör och överstelöjtnant vid Försvarsmusiken Olle Hermansen som också leder de gemensamma styckena vid avslutningen: Heroes och Kungl. Livgrenadjärregementets marsch.

Övriga orkestrar är: Linköpings Skolmusikkår, Arvika Stadsmusikkår, Västerås Youth Marching Band, Hemvärnets Musikkår Östergötland, Kungälvs Musikkår med Kungälvs Drillflickor samt en av Sveriges professionella blåsorketrar Arméns Musikkår.


 

12.00-13.30 Rep inför det gemensamma tattot på Linköpings Arena. Vi tänker oss att tattot blir c:a 60 min och kommer att bestå av tre delar: olika deltagarorkestrar som var och en spelar 1-2 stycken gående/stående eller figurativt program, en avdelning med Arméns Musikkår och slutligen att alla medverkande spelar två gemensamma stycken tillsammans. De två gemensamma styckena kommer att vara samma som används vid tidigare tillfällen på festivalen: invigningskonserten på fredagen och massband på lördagen. Detta är de gemensamma styckena: (De övas under fredagen med alla medverkande)

Heroes av Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad (arr.Niclas Rydh).

Livgrenadjärregementets marsch (”Er lebe hoch!”) av Ludwig Schlögel.

14.00-15.00. Tattoo med Arméns Musikkår och Linköpings Skolmusikkår, Arvika Stadsmusikkår, Västerås Youth Marching Band, Hemvärnets Musikkår Östergötland, Kungälvs Musikkår med Kungälvs Drillflickor på Linköpings Arena. Konferencier blir Olle Hermansen.

Arméns musikkår

Arméns musikkår är Försvarsmaktens största orkester. Musikkåren består av ett femtiotal heltidsanställda musiker jämte ledning. Kåren är en del av Livgardet och stationerad i Stockholm. Arméns musikkårs storlek samt dess genrebredd gör att kåren kan hantera ett stort antal spelningar. Totalt genomförs cirka 200 framträdanden varje år. Kårens huvuduppdrag är att förse statsceremonielet med musik. I statsceremonielet ingår vaktparader vid Stockholms slott, statsbesök, audienser och kungliga högtider för hovstaterna och regeringen. Kåren spelar även vid landets förband och genomför militära musikuppdrag, till exempel i samband med Försvarsmaktens utlandsmissioner i Kosovo och Afghanistan. På den internationella scenen har Arméns musikkår bland annat deltagit vid tattooer och musikfestivaler i Finland, Tyskland, Norge, Danmark, Frankrike och Schweiz. För övrigt bedriver Arméns Musikkår en välbesökt konsertverksamhet som är öppen för allmänheten. Repertoaren rymmer både konst- och populärmusik, från barock till nutid.

Läs mer på Arméns Musikkårs hemsida.

 

Linköping Arena är en fotbollsanläggning i Linköping. Första spadtaget togs 29 augusti 2011. Invigningen skedde 5 maj 2013 med bland andra Markoolio och 5 361 åskådare som såg Linköpings FC möta KIF Örebro i Damallsvenskan. Linköping Arena är en arena av yttersta klass och är Linköpings huvudarena för fotboll. På Linköping Arena står alltid publikupplevelsen i fokus men möjliggör genom sitt uppvärmnda konstgräs bra förutsättningar för träning året runt.

COPYRIGHT fotograf Göran Billeson BILLESON BILDER AB

Linköping Arena har sammanlagt 7 400 sittplatser. Av dessa är 50 platser avsedda för press och media och 30 platser avsedda för funktionshindrade. Utöver detta finns även ca 900 ståplatser.

Arenan har en central placering med närhet till E4:an såväl som resecentrum och centrum. Placeringen gör att man som besökare enkelt närmar sig arenan som antingen gångtrafikant, cyklist eller bilist. Adress: Kallerstads Allé 1A, Linköping. GPS-koordinater: Longitud: 15 grader 38 minuter östlig, Latitud: 59 grader 25 minuter.

..med buss
Närmaste hållplats heter Linköping Arena och ligger precis bredvid arenan. De busslinjer som går ut till Linköping Arena är 13, 509 och 513.

…med bil
Linköping Arena erbjuder ett stort antal parkeringsplatser i direkt anslutning till arenan.

2815338_520_292