Festivalvärdar 2019

Festivalvärdar sökes!

Svensk Blåsmusikfestival 2019  söker dig som vill ta chansen att vara med och förverkliga Sveriges största blåsmusikevent – vi behöver vara många festivalvärdar!

Är du intresserad? Läs igenom informationen nedan, ladda sedan ner formuläret: Festivalvärdar 2019 intresseanmälan  och fyll i detta och mejla det så snart som möjligt till lion013@hotmail.com

Svensk Blåsmusikfestival genomförs i år den 12-15 september, då över 1000 musikanter i ett 35-tal orkestrar från när och fjärran för femte året i rad fyller Linköping med olika former av blåsmusik.
Följ informationen här på hemsidan www.svenskblasmusik.se och följ också Svensk Blåsmusikfestival i Linköping på Facebook och svenskblasmusikfestivallkpg på Instagram!

Vad innebär det att vara festivalvärd?

Som festivalvärd är du en del av organisationen och inte någon som bara ’hjälper till’. Därför väljer vi att använda begreppet ’festivalvärd’ i stället för ’funktionär’ eller ’volontär’. Som festivalvärd ska du känna både en samhörighet med den egna gruppen och en delaktighet i festivalorganisationen.

Vad får jag tillbaka som festivalvärd?

Som festivalvärd kan du känna tillfredsställelse av att kunna bidra till att medverkande och publik får en trevlig upplevelse under festivalen.
Beroende på hur mycket och när du arbetar under festivalen så kan du också få fribiljetter till konserter och Tattoo, fri lunch lördag/söndag och fri entré till deltagarfesten.

Vilka uppgifter finns det att välja på?

Det finns många olika uppgifter som ska lösas, och du kan välja att medverka vid ett eller flera tillfällen och för olika uppdrag. De olika uppgifterna beskrivs kort här nedan.

 • Informatör: tillsammans med informationsansvarig informera om festivalen, sprida flyers, locka publik
 • Kanslifunktionär: tillsammans med kansliansvarig lämna ut material till deltagarna, ha en samordningsfunktion och svara på frågor. Ev. försäljning av konsert- och tattoobiljetter
 • Instrumentförvaring/garderob: under lördagen ta emot och förvara instrument/ instrumentväskor och kläder från musikanter under tävlingar, parader och torgkonserter.
 • Konsertplatsvärd: tillsammans med konsertplatsansvarig ta emot och placera ut material som ska användas på konsertplatsen (kan vara beachflagga eller roll-up, ljudanläggning, trumset, stolar, festivalprogram m.m.). Anvisa orkestrarna till uppställningsytorna och hålla dessa fria från publik. Aktivt informera lyssnande publik om festivalen, dela ut festivalprogram och locka till biljettköp.
 • Tävlingsvärd: tillsammans med tävlingsansvarig hänvisa orkestrarna till uppackningsrum, assistera med dukning av scenen, bevaka entrédörrarna till Crusellhallen, dela ut festivalprogram.
 • Publikvärd konsert Crusellhallen: tillsammans med konsertansvarig hjälpa publiken att hitta rätt, dela ut festivalprogram.
 • Värd deltagarfest Garden: tillsammans med festansvarig kontrollera biljetter, hjälpa festdeltagare och underhållare att hitta rätt.
 • Workshopvärd: tillsammans med workshopansvarig hjälpa deltagare att hitta rätt.
 • Publikvärd Tattoo: tillsammans med publikansvarig sköta insläpp och biljettscanning, dela ut festivalprogram, hjälpa publiken att hitta rätt.
 • Backstagevärd/scenarbetare Tattoo: tillsammans med tattooansvarig hjälpa deltagare att hitta rätt backstage, flytta kompinstument och dirigentpult m.m. ut på arenan och tillbaka
 • Logistik: tillsammans med logistikansvarig hantera och transportera materiel m.m. Varje aktuell dag behövs några med körkort B för transporter med lätt lastbil.
 • Frukost & förläggning Katedralskolan: tillsammans med förläggningsansvarig inkvartera orkestrar när de anländer samt servera frukost kl 07.00-10.00 lördag och söndag.
 • Orkestervärd för någon gästande orkester: Från att orkestern anländer tills den lämnar Linköping vara anträffbar på telefon dagtid. Vid behov följa orkestern och visa den tillrätta till olika aktiviteter. Det är mycket uppskattat av gästande orkestrar som inte känner till Linköping att ha en egen kontaktperson under festivalen!