INFORMATION TILL DELTAGANDE ORKESTRAR 2019

Här publicerar vi information som enbart riktar sig till deltagande orkestrar. Sidan kommer att uppdateras fortlöpande, kontrollera därför regelbundet om något har ändrats!
När orkestern har anmält sig till festivalen kommer den att få ett mejl varje gång sidan uppdateras.

Intresseanmälan
Orkestrar som planerar att delta i festivalen bör göra en intresseanmälan så tidigt som möjligt, det underlättar planeringen av festivalen.  Intresseanmälan kommer att vara öppen till den 30/4.
Formuläret för intresseanmälan hittar du här.

Definitiv anmälan
Alla orkestrar som vill delta i festivalen måste senare fylla i ett formulär för definitiv anmälan med mer detaljer, det gäller även de orkestrar som redan tidigare har gjort en intresseanmälan!
Den definitiva och bindande anmälan kan göras från den 1 maj  fram till den 15 juni. Efter den 15 juni kan vi inte längre garantera orkestrar att få medverka vid festivalen.

Boendealternativ
Svensk Blåsmusikfestival har förhandlat fram rabatter hos ett antal hotell i Linköping under festivaldagarna. Varje orkester ansvarar själv för att boka sitt boende. Boende i skolsalar bokas i samband med orkesterns definitiva anmälan.
En sammanställning av alla tillgängliga skolor, vandrarhem och hotell i Linköping under festivaldagarna hittar du via länken: Boendealternativ 2019

Deltagaravgift
En deltagaravgift kommer att tas ut för varje deltagande musikant. För de orkestrar som lämnar en komplett deltagarförteckning är beloppet för 2019 oförändrat 30:-/deltagare .
De orkestrar som inte lämnar en komplett deltagarförteckning kommer att debiteras 80:-/deltagare.

Konsertbiljetter
Till konserterna i Crusellhallen och i Saab Arena måste platser bokas i samband med orkesterns definitiva anmälan. För anhöriga kommer det att finnas möjlighet att köpa rabatterade biljetter.
För övrig publik hänvisas till biljettbokning genom Ticketmaster och Linköping Konsert & Kongress. Biljetter kommer att börja säljas i slutet av juni, biljettpriser är ännu inte fastställda.

Lunch lördag och söndag
Deltagande orkestrar kommer att ha möjlighet att förbeställa lunch lördag och söndag i samband med orkesterns definitiva anmälan.

Deltagarfest lördag kväll i Konsert & Kongress
Deltagande orkestrar inbjuds till en deltagarfest med buffé och underhållning av medverkande musikanter. Förbeställs i samband med orkesterns definitiva anmälan.

Deltagande i blåsorkestertävlingarna
För orkestrar anslutna till SOF, RUM, SvUB, SMM och PBB är det kostnadsfritt att delta i tävlingarna.
För övriga orkestrar har det tidigare funnits en tävlingsavgift, men för 2019 är det kostnadsfritt även för övriga orkestrar att delta i tävlingarna.

Informationsmaterial
Vi har tagit fram ett antal varianter av annons och temabild för årets blåsmusikfestival.
Det är tillåtet att ladda ner dessa filer och fritt använda dem i trycksaker, digitala media eller att skriva ut dem för att sprida information om Svensk Blåsmusikfestival i Linköping 2019.
Annonser och temabilder för nedladdning hittar du här.

Kontakt
Om ni har frågor om festivalen eller söker kontakt så kan ni skicka ett mejl till: lion013@hotmail.com