Tattooföreställning i Saab Arena

Söndag 16 september kl 15.00-18.00
Saab Arena

Sedan Svensk Blåsmusikfestival flyttade till Linköping 2015 så har festivalen avslutats med en tattooföreställning. De första två åren hölls tattoot utomhus på Linköping Arena, men från 2017 håller vi till inomhus i Saab Arena som har helt andra möjligheter till ljud- och ljussättning.

Svensk Blåsmusikfestival i Linköping 2018 avslutas på söndag eftermiddag med en festlig och fartfylld tattooföreställning i Saab Arena med bl.a. figurativa program och parader av flera framstående ungdomsorkestrar och hemvärnsmusikkårer.

För första gången i Linköping får vi stifta bekantskap med Holbæk Garden från Danmark, flerfaldiga danska mästare i parad, och från Göteborg kommer Ungdomsorkestern Göta Lejon med drillgrupp.
Vi kan också hälsa Marinens Ungdomsmusikkår Kronan välkommen åter till Linköping efter det förnämliga framträdandet vid Tattooföreställningen i Saab Arena 2017.
Militärmusiken företräds av Livgardets Fältpiparkår med en äldre orkesterbesättning med enbart trummor, flöjter och jägarhorn och av några av Sveriges främsta hemvärnsmusikkårer, Hemvärnets Musikkår Södertörn och Hemvärnets Musikkår Östergötland.
Linköpings representeras också av Linköpings Skolmusikkår och en gymnastikgrupp från NIKE-gymnasterna.
Innan programmet är helt färdigt är det möjligt att fler inslag kommer till …

Biljetter till Tattooföreställningen säljs genom Ticketmaster:
https://www.ticketmaster.se/event/514893?brand=se_lkk

Det går också att köpa ett festivalpaket – lyssna till tre konserter och betala för två:
https://www.ticketmaster.se/event/515135?brand=se_lkk

Några videoklipp från tattooföreställningen 2017 hittar du här: