Försvarsmusikens konsert i Crusellhallen med Arméns Musikkår

Fredag 14 september kl 19.00
Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress

Försvarsmusiken erbjuder varje år medverkan av någon av sina professionella musikkårer vid Svensk Blåsmusikfestival i Linköping.
I år välkomnar vi Arméns Musikkår som på fredagen ger en konsert i Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress, med både internationella, nationella och lokalt förankrade inslag.

Arméns Musikkår som är Försvarsmaktens och Sveriges största professionella musikkår med 53 heltidsanställda musiker är en del av Livgardet och stationerad i Stockholm. Musikkåren medverkade vid Svensk Blåsmusikfestival i Linköping 2015, 2016 och 2017 och återkommer i år med en egen konsert i Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress.

Konsertprogrammet presenterar originalmusik för blåsare av de brittiska tonsättarna Ralph Vaughan Williams och Percy Grainger och den svenske tonsättaren Erland von Koch, vars Saxophonia exponerar musikkårens utmärkta saxofonsektion.
Årets Blåsmusikfestival är en jubileumsfestival så därför är det passande att även originalmusik av Bernhard Crusell finns med – i år firar vi ju att det är 200 år sedan han tillträdde som musikdirektör för de båda Livgrenadjärregementena i Linköping!  Hugo Alfvén är representerad med delar av sin Svit ur ”Bergakungen”, och J.S. Bach av sin Capriccio som har koppling till brodern Johann Jakob Bach som värvade sig till Livgardet 1704, var med vid Poltava och Bender och slutade sin bana som violinist i Hovkapellet.

Med Linköpings långa militära tradition måste givetvis också de tre klassiska regementsmarscherna från T1, A1 och I4 finnas med!

Dirigent är Andreas Hanson, som tidigare har varit musikdirektör och konstnärlig ledare för både Marinens Musikkår i Karlskrona och Forsvarets Stabsmusikkorps i Oslo. Andreas tillträder den 1 september 2018 som musikdirektör för Arméns Musikkår, och vid denna konsert gör han sitt första framträdande i den befattningen.

Biljetter till denna konsert köper du genom Ticketmaster:
https://www.ticketmaster.se/event/514623?brand=se_lkk

Det går också att köpa ett festivalpaket – lyssna till tre konserter och betala för två:
https://www.ticketmaster.se/event/515135?brand=se_lkk