Kvällskonsert i Crusellhallen med Windcorp Brass Band

Lördag 15 september kl 19.00

Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress

När SM-tävlingarna på lördagen har avslutats så är det dags för en kvällskonsert i Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress. I år gästas Svensk Blåsmusikfestival i Linköping av Windcorp Brass Band, ett av Sveriges förnämsta brassband som åtskilliga gånger erövrat titeln Svenska Mästare.

Windcorp Brass Band bildades 2005 och består av dedikerade musiker, musiklärare och entusiaster som vill spela brassmusik på en hög musikalisk nivå. Bandet har gjort tydliga avtryck under alla sina år vilket bland annat resulterat i åtta segrar i de svenska brassbandmästerskapen, turné till England, skivinspelning, konserter med stora artister som Nils Landgren, James Morrison, Stefan Schulz med flera.

Vid blåsmusikfestivalen kommer bandet att dirigeras av Ingemar Roos, professor vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och Norges Musikkhøgskole samt tidigare trombonist i Göteborgs symfoniorkester. Ingemars starka förankring i den klassiska musikvärlden kommer att genomsyra konsertprogrammet där verk av Liszt, Respighi, Dukas och Rimsky-Korsakov kommer att framföras.
Därtill kommer kvällens solist Håkan Björkman att visa upp sitt bländande trombonspel i flera solonummer. Håkan är solotrombonist i Sveriges Radios symfoniorkester och en erkänd solist på scener över hela världen. Tillsammans fyller Windcorp Brass Band och Håkan Björkman lördagskvällen med ljuvliga brassklanger och stort artisteri.

Biljetter till kvällskonserten med Windcorp Brass Band säljs genom Ticketmaster:
https://www.ticketmaster.se/event/514653?brand=se_lkk

Det går också att köpa ett festivalpaket – lyssna till tre konserter och betala för två:
https://www.ticketmaster.se/event/515135?brand=se_lkk

Windcorp Brass Band
Håkan Björkman