Välkommen till Svensk Blåsmusikfestival 2018


Svensk Blåsmusikfestival 2018
– en jubileumsfestival!

Vi hälsar alla, från när och fjärran, välkomna till Svensk Blåsmusikfestival i Linköping 2018, som kommer att bli rekordstor – hela 30 orkestrar med över 1100 medverkande musikanter!

Under blåsmusikfestivalens fyra dagar får ni tillfälle att möta olika former av blåsensembler med såväl professionella musiker som fritidsmusiker och ungdomar:
Symfoniska blåsorkestrar, marsch- och showband, brassband, ungdomsorkestrar, militärmusikkårer och en trum- och piparkår. För första gången i Linköping deltar i år även en dansk orkester.

Konserterna i Crusellhallen, Linköping konsert & Kongress presenterar på torsdagen Östgöta Blåsarsymfoniker med David Huang trio m.fl., på fredagen Arméns Musikkår, och på lördagen Windcorp Brass Band, flerfaldiga vinnare av SM för Brassband, med Håkan Björkman, solotrombonist i Sveriges Radios symfoniorkester.

I Linköpings domkyrka framträder sent på fredag kväll Uppsala Blåsarsymfoniker, som vann SM för Blåsorkestrar 2017.

På lördagen kommer Linköpings Innersta – som utsetts till Årets Stadskärna 2018 –  att fyllas med mängder av musik på gator och torg. Samtidigt pågår SM för blåsorkestrar 2018 i Crusellhallen, där Uppsala Blåsarsymfoniker vill försvara sitt SM-guld från 2017.

Festivalens stora och spektakulära avslutning sker på söndag eftermiddag med en Tattooföreställning med militärmusikkårer, ungdomsmusikkårer, showband och en gymnastiktrupp inför tusentals åskådare i Saab Arena. Missa inte detta evenemang!

Till konserterna i Crusellhallen och till Tattoot i Saab Arena köper man biljetter genom www.ticketmaster.se eller Linköping Konsert & Kongress, 013-190 00 00.
Observera att det finns ett festivalpaket med specialpris – gå på tre konserter, betala för två – och att det till Tattoot även finns ett familjepaket.

Mer information om Blåsmusikfestivalens olika delar finns via flikarna i menyn eller via nedanstående länkar:

* Information om festivalens program hittar ni här.

* Information om Blåsorkestertävlingarna hittar ni här.

* En presentation av deltagande orkestrar hittar ni här.

* Information om konsertbiljetter hittar ni här.