Öppna Svenska Mästerskapen för blåsorkestrar 2016

Logga Svensk BlåsmusikTävlingarna genomförs under Svensk Blåsmusikfestival i Linköping den 16-18 september 2016 och äger rum i Konsert & Kongress den 18 september.

 

Alla blåsorkestrar är varmt välkomna! Nu finns det möjlighet att göra en intresseanmälan till tävlingen . Fyll i formulär nedan och tryck på Skicka! Vi skickar er ett svarsmail som bekräftelse att vi mottagit er intressanmälan och registrerat den. Tävlingsanmälan vill vi ha senast den 1 juni 2015. 

SM-klassen ges bara vart annat år och är främst till för de orkestrar som vill tävla om att få representera Sverige vid EM, som i år gick av stapeln i Utrecht den 21 maj.

Öppna mästerskapet är avsedd för alla orkestrar som vill pröva på att tävla för att kanske så småningom ge sig in i SM-klassen. Klassen spelar ett program på totalt ca 20 minuter utan obligatoriskt stycke.

Bedömning görs utifrån;

• Intonation

• Balans och Dynamik

• Gestaltning

• Klang

• Publikkontakt

Resultatet från tävlingarna tillkännages vid Avslutningskonserten i Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress, på eftermiddagen den 18 september.

Tävlingsavgift: Orkester ansluten till medlemsförbund i Föreningen Svensk Blåsmusik betalar ingen avgift. För övriga orkestrar är tävlingsavgiften 1.000 kr. Den skall vara betald innan tävlingen.